O Kopaoniku

ODMOR, ZABAVA I UŽIVANJE!

 “Prekrasan kraj Srbije, u kojem sam uvek nalazio nešto novo da vidim ili da se divim, i nikad nisam odlazio bez želje da se vratim.” - Josif  Pančić


Ovim rečima je opisao Kopaonik, slavni srpski lekar, botaničar i prvi predsednik Srpske kraljevske akademije po čijem je imenu nazvan njegov najviši vrh.
Osetite magiju Srebrne planine, kako ponekad zovu Kopaonik, najveći planinski masiv u Srbiji.  
Ponesite sa sobom slike koje se pamte -  snegom okovani vrhovi, raskošne livade, guste četinarske šume, brzi potoci.


Nacionalni park Kopaonik dom je mnogih retkih biljnih i životinjskih vrsta i nepreglednih šuma. Sa 200 sunčanih i oko 160 dana pod snežnim pokrivačem tokom godine, jedna je od najposećenijih turističkih destinacija u Srbijii najpopularnijih ski centara u regionu.
I za one koji vole mir i one kojima je potreban adrenalinski aktivni odmor, Kopaonik je idealna destinacija tokom cele godine. 

Najviši vrh – Pančićev vrh, 2017m
Ukupna dužina staza za alpsko i nordijsko skijanje: 62 km
21 plava staza,  9 crvenih staza, 6 crnih staza
Broj ski liftova i žičara: 24, uključujući baby ski lift (11 žičara, 13 ski liftova)
Ukupan kapacitet žičara : 32.000 skijaša/sat
Najduža staza – 3,5km  Bela Reka, dužina osvetljene staze za noćno skijanje Malo jezero – 450m
Tri staze po FIS standardu za slalom: veleslalom, super veleslalom i spust.
Pokrivenost staza za veštačko osnežavanje: 97%
Više od 100 skijaških dana godišnje
Snowboard park, opremljen po najvišim standardima, sa stazom ukupne dužine 450 m
Noćne staze

  • 2017m - Pančićev vrh
  • Wellness i spa
  • Kongresni centar
  • 62 km ski staza
  • Bike park
  • 24 žičare

RAZLOZI DA NE PROPUSTITE KOPAONIK

Najbolje skijanje
 
Zimska bajka i pogled sa razglednice. Idilične panoramske scene pod snegom i osećaj koji vas po povratku sa odmora dugo greje i puni energijom....do sledećeg puta.
 
Od početnika do profesionalnih skijaša i snowbordera...na Kopaoniku postoji mesto za svakoga!  Staze za alpsko i nordijsko skijanje pružaju uživanje svim kategorijama skijaša. Sezona skijanja traje duže i ne zavisi od vremenskih uslova zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje. Skijaški centar ima i uređen snow-board park sa stazom dužine 450m. Za ljubitelje noćnog skijanja tu su i osvetljene staze.


Apres-ski zabava


Kopaonik je postao sinonim za odlično skijanje ali i za zabavu koja sledi nakon njega! Nakon aktivnog dana uživajte u čaroliji  noćnog života na planini. Barovi, klubovi, kafane ili mirno veče u restoranu…izbor je vaš.


Manifestacije


Top ski vikendi, biznis događaji, koncerti i nastupi, takmičenja i tradicionalne manifestacije… samo su neka od brojnih dešavanja na Kopaoniku.


Ski opening je savršena kombinacja nezaboravnog skijanja i žurki. Ovim događajem se svake godine obeležava početak sezone.
Nakon čuvenog martovskog skijanja posetite Music Week festival na kojem nastupaju regionalne muzičke zvezde.


Winterfest Ski & Wine Festival održava se poslednjeg vikenda marta i spaja sve zaljubljenike u skijanje, vino i hranu, najbolje vinare, kuvare i vlasnike najpoznatijih restorana u regionu, gastro-blogere, F&B menadžere najboljih hotela, kuvare stranih ambasada u Beogradu, novinare, umetnike i poznate ličnosti.


Samonikla borovnica se prostire na 300 hektara na Kopaoniku, a bere se krajem jula i početkom avgusta. Tokom “Dana borovnica” izloženi su i domaći proizvodi, a posetioci učestvuju u brojnim aktivnostima.


Svake godine Kopaonik biznis forum okupi oko 1000 učesnika, predstavnika akademske zajednice, državnih zvaničnika, članova diplomatskog kora, poslovnih ljudi i medija.

Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva.
Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Zatvori