Značaj i izazovi sektora domaćinstva u hotelskom poslovanju

U organizaciji „Turističkog Sveta“ i udruženja „Ambasadori Dobre Usluge,“ u Beogradu je 9. i 10. Maja održan panel pod nazivom „Hotel Housekeeping Workshop.“ Tom prilikom učesnici su imali prilike da se upoznaju sa inovacijama, trendovima i najnovijim dešavanjima u hotelskoj industriji. Naš kolega Stefan Mihajlović, menadžer housekeeping sektora hotela Gorski&Spa, učestvovao je kao jedan od izlagača.

Kolega Stefan govorio je o tome kako je hotel Gorski&Spa prevazišao izazove koje je pandemija stavila ispred nas, i kako smo i pored svega toga uspeli da unapredimo svoju uslugu. Stefan je na svom izlaganju pod nazivom “Uloga Houskeepinga u kreiranju dodatne vrednosti hotelskih usluga“ podelio sa učesnicima svoja iskustva, stečena tokom dugogodišnjeg rada u ovom sektoru.

Housekeeping sektor igra ključnu ulogu u funkcionisanju hotela i kvalitetu pružene usluge. Prvi utisak koji gosti steknu o hotelu, prevashodno se vidi po kvalitetu rada ovog sektora. „Budući da higijena celog hotela zavisi od sektora domaćinstva, odgovornost je velika, naročito za vreme i posle pandemije,“ kaže Stefan.

Ali, pored osnovnih poslova održavanja higijene soba i ostalih površina, kao i sprovođenja Kovid mera, domaćinstvo može i da poveća vrednost hotelskih usluga koje hotel pruža.

„Jedan od takvih primera je uvođenje luksuznog švajcarskog brenda Chopard u naš hotel. Primetili smo dosta pozitivnih reakcija i komentara gostiju na ovu luksuznu liniju kozmetike koju trenutno Hotel Gorski&Spa jedini ima u ponudi na teritoriji cele Srbije.“

Stefan je podelio još neke primere inovacija i kreiranja dodatne vrednosti za naše goste, koje je hotel Gorski&Spa uveo u prethodnom periodu. Kao najznačajniji primeri su: uvođenje dečije kozmetike u asortiman hotela poput dečijih kupki i sapuna, zatim, primer dečijih bade mantila koje vrlo mali broj hotela ima u svojoj ponudi.
Sve ove inovacije su naišle na odličan prijem i oduševljenje kod naših gostiju, posebno onih najmlađih.

Stefan je sa učesnicima razgovarao i o drugim izazovima sa kojima se jedan menadžer sektora domaćinstva susreće u svom radu, kao na primer o važnosti međusektorske saradnje u jednom hotelu. Kao primer je naveo odličnu saradnju domaćinstva i recepcije u hotelu Gorski&Spa, ali i saradnju drugih sektora. „Na kraju, svi smo mi tu sa ciljem da našim gostima omogućimo što ugodniji i lepši boravak,“ kaže Stefan.

Značaj i izazovi sektora domaćinstva u hotelskom poslovanju

Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva.
Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Zatvori