Restoran La Pista u vodiču Gault&Millau

Gastronomski restoranski vodič Gault&Millau je zvanično došao u Srbiju. U Beogradu, 31.05.2022 održana je dodela nagrada i promocija prvog izdanja ovog popularnog gastronomskog vodiča.

Gault&Millau su 1965 godine osnovala dva vrhunska restoranska kritičara - Henri Gault i Christian Millau.

Anonimni kritičari ocenjuju svaki detalj gastronomske ponude određene lokacije. Svaku lokaciju poseti sedam nezavisnih osoba koje nakon toga pišu svoje recenzije. Potom se lokacija boduje na skali od 1 do 20, sa tim da su samo tri restorana za više od pola veka, dobila maksimalnu ocenu 20.

Gault&Millau se objavljuje u blizu 20 zemalja sveta, od ove godine uz saradnju sa Turističkom Organizacijom Srbije, i u našoj zemlji.

Restoran italijanske kuhinje „La Pista“ koji se nalazi u sklopu Gorski Hotel&Spa, pod stručnim vođstvom chefa Aleksandra Novitovića i njegovog izuzetnog tima - jedan je od samo stotinak restorana iz cele Srbije koji su ispunili zahtevne kriterujume stručnih kritičara i našli se na stranicama ovog prestižnog vodiča.

Dobivši ocenu 14 od maksimalnih 20 i 2 kuvarske kape (toques), „La Pista“ se po ovom vodiču nalazi u samom vrhu gurmanske ponude Srbije.

Restoran La Pista u vodiču Gault&Millau

Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva.
Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Zatvori